Bæredygtighed

Bæredygtighed

“Sikring af holdbare positive resultater uden ødelæggelse af det foreliggende grundlag fx miljø eller ressourcer”; Sådan beskriver Den Danske Ordbog “Bæredygtighed”.

Hvordan sikrer man sig så bæredygtighed i forbindelse med ledere, medarbejdere, kollegaer? Jeg tænker, at bæredygtighed i den forbindelse læner sig op af det hjemmelavede ord “Væredygtighed” – og betydningen af “væredygtighed” er vel i bund og grund en indre bæredygtighed. At man kan trives, at man kan være i forandringer og man kan være i forandringer uden at være i mistrivsel.

Når jeg arbejder med personlig udvikling i organisationen, så giver det grobund for, at man kan stå stabilt i stormvejr. Der kan være store vækstrejser, der kan være internationale konjunkturer, som påvirker virksomheden. Der kan blive krig i leverandørens naboland og der kan være energi-krise. Et personligt ståsted er vigtigt for, hvordan vi dels er i det, men også hvordan vi lander efterfølgende.

En personligudvikling giver et stabilt rodnet, så vi kan stå mere sikkert i stormen. Den personligeudvikling har vi indflydelse på, det er ikke altid at vi har indflydelse på verden omkring os.